Förlust för Crown Energy

Olje- och gasbolaget Crown Energy redovisar ett resultat efter skatt på -1,9 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018 (53,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:004 kronor (0:12).

Nettoomsättningen sjönk till 18,1 miljoner kronor (27,5).

De likvida medlen uppgick vid periodens utgång till 71,2 miljoner kronor (41,2).

"Stora steg har tagits i positiv riktning vilket lett till markvinningar både inom Energy och inom Asset Development and Services. Detta hoppas vi kunna kapitalisera på inom snar framtid. Situationen fortsätter att förbättras inom olje- och gasmarknaden och i energimarknaden i stort och vi fortsätter att ha en väldigt positiv syn för nya affärer och därmed till en substantiell tillväxt för bolaget", skriver vd Andreas Forssell.

Koncernens resultat i svenska kronor har samtidigt fortsatt att påverkas av såväl 2018 års devalvering och frisläppning av den angolanska valutan Kwanza, som av den höga inflationen i Angola.

Den angolanska valutan har tappat kraftigt mot den svenska kronan.

Crown Energy, som bedriver prospektering i Ekvatorialguinea, Sydafrika och Madagaskar, är noterat på NGM Equity.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?