Annons

Förlust för Agromino i fjärde kvartalet

Jordbruksbolaget Agromino, som bytte namn från Trigon Agri i april 2017, uppnådde ett nettoresultat på minus 3,1 miljoner euro under det fjärde kvartalet 2017 (minus 1,8).

Det framgår av bokslutsrapporten.

Omsättningen minskade till 9,2 miljoner (11,8).

För helåret uppgick nettoresultatet däremot till plus 3,5 miljoner euro, en vändning från 2016 års förlust på 25,1 miljoner euro, och nettovinsten från den egentliga rörelsen anges till 4,1 miljoner euro - "någorlunda tillfredsställande" enligt vd:n givet låga råvarupriser och föga spektakulär avkastning.

Bolaget uppger att vintergrödan för 2018 är i bättre skick än vad man hade kunnat vänta sig. Hösten 2017 betecknas som mycket torr i alla regioner fram till 25 oktober, vilket ledde till sen groning av det vete som såddes efter sommarskörden.

Den långa och milda hösten har dock gynnat skördestorleken, "vilket är positivt".

Agromino AGRO +1,75% Dagens utveckling är noterat på Stockholmsbörsens smallcaplista och har ett börsvärde på 333 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?