1515
Annons

Förhandlingarna klara – så stor blir hyreshöjningen 2022

Nu står det klart hur mycket hyrorna i Stockholms kommunägda bostadsbolag höjs nästa år.

Foto:Hanna Wemmenhag

Hyrorna för 2022 för de kommunägda bostadsbolagen Familjebostäder, Stockholmshem och Svenska Bostäder i Stockholm är klara, uppger Stockholmshem i ett pressmeddelande. Hyresgästföreningen region Stockholm och bolagen är överens om en höjning med 1,8 procent från 1 februari 2022. Överenskommelsen gäller i ett år.

”Det är bra att hyrorna för 2022 är klara i god tid. På längre sikt behöver dock hyresnivåerna hänga med den allmänna kostnadsutvecklingen eftersom vi vill fortsätta erbjuda våra hyresgäster bra bostäder, trygga utemiljöer och fler digitala tjänster, säger Stefan Sandberg, vd för Svenska Bostäder, i en gemensam kommentar från de tre bostadsbolagen.

Den årliga hyreshöjningen används för att utveckla förvaltning och underhåll av fastigheterna, enligt pressmeddelandet. Stockholms stads tre kommunägda bolag Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder hade gemensamt yrkat på 3,6 procent mot bakgrund av kostnadsökningar i fastighetsförvaltningen samt förändringen i konsumentprisindex.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?