Annons

Företrädesemission i Amnode

Aktietorgslistade Amnode har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare, villkorat ett godkännande av en extra bolagsstämma.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet uppges bland annat vara att öka tillgången till nödvändigt rörelsekapital inför ökade ordervolymer.

Villkoren är en ny aktie på varje gammal. Emissionskursen är satt till 0:15 kronor, innebärande cirka 35 procents rabatt mot volymvägd avslutskurs på marknadsplatsen, uppger bolaget.

Emissionen är säkerställd till 100 procent genom bindande teckningsförbindelser med cirka 27 procent från befintliga ägare och till cirka 73 procent med garantiförbindelser. Ersättning till garanterna av nyemissionen utgår enligt avtal med 8 procent kontant alternativt 10 procent aktier i det fall emissionen inte fulltecknas, på garanterat belopp.

Emissionskostnaderna beräknas totalt till cirka 2,4 miljoner kronor, varav kostnad till garanter beräknas uppgå till cirka 0,8 miljoner kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?