Hoppa till innehållet

Annons

Företagarnas vd: Inte företagens ansvar att minska segregationen

Statsminister Magdalena Andersson får nu hård kritik av Företagarna och Svenskt näringsliv. Anledningen är hennes utspel om att den privata sektorn måste ta ansvar för segregationen och prioritera inhemska arbetslösa framför utländsk arbetskraft.

”Företagen skriker efter att anställa människor, men de som finns tillgängliga saknar kompetens, har fel attityd och är för dyra”, hävdar Företagarnas vd Günther Mårder.

”Ett företag anställer inte av solidariska skäl”, säger Företagarnas vd Günther Mårder efter statsministerns uppmaning till näringslivet att rata utländsk arbetskraft till förmån för arbetslösa svenskar.
”Ett företag anställer inte av solidariska skäl”, säger Företagarnas vd Günther Mårder efter statsministerns uppmaning till näringslivet att rata utländsk arbetskraft till förmån för arbetslösa svenskar.Foto: Jack Mikrut/Cornelia Jönsson

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Prenumerera utan bindningstid?

Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera