ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Mitt bolag bidrar

Företagarna springer för utsatta barn

  • Foto: Colourbox

Vännerna och företagarna Jimmy Pervik och Magnus Thunberg har insett att det går att förena nytta med nöje. Genom Himalayaloppet i Göteborg samlade man i helgen in uppemot 20.000 kronor för att hjälpa barnsexslavar i Nepal.

I helgen arrangerade företagarna Jimmy Pervik och Magnus Thunberg välgörenhetsloppet Himalayajoggen i Göteborg. I år deltog 312 personer som gemensamt samlade in cirka 18.000 kronor till organisationen Love Nepal, som kämpar mot barnsexslaveri i det centralasiatiska landet.

”Vi fokuserar på organisationer som stöttar barn i nöd på ett eller annat sätt. Vi vill lyfta organisationer som kanske inte får så mycket utrymme ännu men gör bra saker. Love Nepals arbete berör ju alla eftersom det är svårt, särskilt som småbarnsförälder själv, att förstå hur barn kan befinna sig i sådana utsatta situationer på grund av fattigdom”, säger Jimmy Pervik, som till vardags arbetar på Almi Företagspartner. 

Den 16 kilometer långa loppet bygger på att Göteborg förvandlas till de vidsträckta Himalayabergen, där löparna i grupp springer över stadens högsta toppar.

”Det var grymt. En succé, får man väl säga. Vi fick dessutom stor spridning i sociala medier där Love Nepals arbete uppmärksammades”, säger Jimmy Pervik.

I april varje år arrangerar de dessutom Göteborgs premiärbana från 1980. Omkring 750 personer springer då 21 kilometer i grupp.

På juldagen kommer de dessutom arrangera Juldagsloppet, som kommer bli ett av Sveriges största vinterbadsevent. Här kommer fastighetsbolaget Balder också bidra med 100 kronor per deltagare utöver den summa som simmarna själva väljer att skänka. 

Jimmy Pervik ser de olika motionsloppen som ett sätt att förena nytta med nöje, tillsammans med vännen Magnus Thunberg som arbetar på Volvo.

”Det är socialt, roligt och enkelt. Det är väl ledorden. Om man har roliga idéer kan man enkelt styra upp det till att bli någon form av välgörenhet”, konstaterar han.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies