1515
Annons

Företagare vill stoppa inflytande från SD

Kompromissa inte med de värden som vårt öppna samhälle bygger på – så lyder flera näringslivsprofilers uppmaning om att inte öppna för samarbete med Sverigedemokraterna.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.
Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.Foto:Alexander Larsson Vierth/TT

41 företagare, entreprenörer och styrelseledamöter skriver gemensamt på DN Debatt hur de med oro ser hur öppenhet " åsidosätts eller naggas i kanten i flera av våra grannländer", tendenser som enligt debattörerna är förödande för ett gott företagsklimat.

"Sverige står vi nu inför valet att i en kortsiktig politisk pragmatisms namn öppna för samarbete med och inflytande för ett politiskt parti som kanaliserar dessa tendenser i svensk politik, Sverigedemokraterna, eller att fortsatt långsiktigt värna de liberala värden som är grundläggande för vårt samhälle och näringsliv", skriver de.

Norge höjer säkerheten vid olje- och gasinstallationer

Norska polisen har vidtagit ett flertal åtgärder för att öka beredskapen runt norska olje- och gasinstallationer, framgår av ett pressmeddelande.

Redan i samband med att Rysslands övergrepp mot Ukraina inleddes den 24 februari ökade polisen beredskapen kring energinäringen, men nu ska den öka ytterligare efter de misstänkta explosionerna som demolerat gasledningarna Nord Stream 1 och 2 i Östersjön.

”Händelsen i Östersjön utgör grund för att utöka och förstärka åtgärderna, men vi kan inte gå närmare in och kommentera enskilda åtgärder. För polisen handlar det om att bidra till att minska sårbarheten och säkra värden i en osäker situation”, säger beredskapschef Tone Vangen.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera