ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Underhåll

Före detta premiärminister vill köpa Premier League-klubb

  • Foto: Frank Franklin II

Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatra överväger att göra comeback som ägare inom den brittiska toppfotbollen.

Mitti Tiyapairat, som är ordförande för den thailändska fotbollsklubben Chiangrai United, har enligt Nikkei Asian Review för lokal tv uppgett att Thaksin för samtal med klubben Crystal Palace, som i år slutade på tolfte plats i den brittiska fotbollens högsta division Premier League.

"Förhandlingen är för närvarande i ett läge där man håller på att komma överens om pris, management och andra detaljer", sade Mitti Tiyapairat.

Om affären går i lås blir Crystal Palace den andra brittiska klubben som ägs av Thaksin. Ex-politikern tog 2007 över Manchester City, för att året därpå sälja klubben vidare till Abu Dhabi United Group - en affär han tjänade 20 miljoner brittiska pund på.

Thaksin Shinawatra var Thailands premiärminister under åren 2001-2006, då han avsattes i en militärkupp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer