ANNONS:
Till Di.se
FREDAG 15 DEC Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS BEVAKNINGAR

Före detta anställd inte alls missnöjd med Industrivärden

  • Fredrik Lundberg, Industrivärdens styrelseordförande. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Erik Röjvall, tidigare senior investeringsanalytiker på Industrivärden, är inte alls missnöjd med utvecklingen av investmentbolaget. Det skriver han i ett mejl till Di.

På torsdagen publicerade Di en artikel om att den seniora investeringsanalytikern Erik Röjvall i oktober i år lämnade investmentbolaget Industrivärden efter 17 år. I ett inlägg på det sociala nätverket Linkedin motiverade han sitt beslut med att "både det seniora arbetsinnehållet och motparter när Industrivärden förändrades från ett fristående investmentbolag till ett intressebolag till investmentbolaget Lundbergföretagen med få beslutsfattare på kontoret".

I ett mejl till Di på torsdagen uppger Erik Röjvall att hans inlägg inte ska ses som kritik mot Industrivärdens utveckling sedan Fredrik Lundberg och hans investmentbolag Lundbergföretagen tog makten i bolaget. Han vänder sig därmed mot bilden av att hans avhopp från Industrivärden skulle bottna i ett sådant missnöje.

"Att i allmänna termer belysa ett förändrat arbetsinnehåll på individnivå och när i tiden den aktuella förändringen sker innebär varken kritik eller missnöje mot ett företag eller enskilda företrädare", skriver Erik Röjvall.

"Jag är snarare tacksam till Industrivärden, dess företrädare och mina tidigare kollegor för många fantastiska år hos Industrivärden", fortsätter han.

Erik Röjvall uppger för Di att han inte vill svara på några frågor om sitt inlägg på Linkedin.