Annons

Fördel för Schibsted-avknoppningen när Ebay storsäljer

Näthandelsjätten Ebay vill behålla en andel när de säljer stora delar av sina radannonssajter. Det kravet gör att norska radannonsbolaget Adevinta, som knoppades av från Schibsted 2019, har störst chans att vinna budgivningen. Det uppger källor till Bloomberg.

Foto:David Paul Morris

Ebay ska efter påtryckningar från aktivistinvesterare sälja flera radannonssajter som inte ingår i kärnaffären. Bland sajterna som är till salu finns bland annat kanadensiska Kijiji, brittiska Gumtree och danska Bilbasen.

Innan Ebays senaste krav ledde det sydafrikanska investmentbolaget Prosus, som bland annat investerat i matleveranstjänsterna Delivery Hero och Just Eat, budgivningen med ett kontantbud på hela verksamheten.

Enligt Bloombergs källor väntas priset på radannonstjänsterna landa på runt 8 miljarder dollar. Adevinta planerar, enligt Bloombergs källor, att betala med en kombination av kontanter och egna aktier.

Adevinta arbetar med radannonser på flera internationella marknader däribland i Frankrike och Spanien samt Sydamerika. Aktien har handlats upp 29 procent sedan den noterades på Oslobörsen den 10 april 2019.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?