Hoppa till innehållet

Annons

Footways omsättning 485 Mkr – bygger ut lager i Eskilstuna

First North-listade Footway, som bedriver e-handel inom sport och mode, redovisar en nettoomsättning om 485 miljoner kronor för det tredje kvartalet, där Footway stod för 236 miljoner och Sportamore för 249 miljoner kronor.

Det framgår av delårsrapporten.

Daniel Mühlbach, vd för Footway.
Daniel Mühlbach, vd för Footway.Foto: Pressbild

Rörelseresultatet, ebit, uppgick till -46 miljoner kronor.

Antalet nya kunder i tredje kvartalet uppgick till 293.000 och antalet besökare ökade med 6 procent till 27,2 miljoner. 

Footway FOOT B 0,00% Dagens utveckling och Sportamore uppvisade en mindre tillväxt i kvartalet mot föregående år med 3,3 respektive 0,2 procent, där utfallet påverkades i olika utsträckning av covid-19. Footways tillväxt drevs främst av Storbritannien, Irland och Island medan Sportamores tillväxt påverkades positivt av marknaderna utanför Sverige”, heter det i rapporten.

Integrationsarbetet av Sportamore, som förvärvades under våren, har fortgått enligt plan. 

”Arbetet har inneburit vissa omstruktureringsåtgärder som medfört kostnader om 38 miljoner kronor i kvartalet, men som framöver väntas ge synergier om cirka 95 miljoner kronor på årsbasis. Tidigare bedömning om att integrationen väntas ha viss dämpande effekt på koncernens organiska tillväxt fram till halvårsskiftet 2021 kvarstår”, skriver bolaget.

Footway har även beslutat om utbyggnad av lagret i Eskilstuna. Det görs för att säkerställa kapacitet i lager- och logistiklösning i takt med att butikerna expanderar, skriver Footway i ett pressmeddelande.

Den totala lagerytan kommer efter utbyggnaden att uppgå till 48.000 kvadratmeter jämfört med dagens 23.000 kvadratmeter.

Footway planerar att under november lansera en helt ny e-handelsplattform med en gemensam global infrastruktur för alla koncernens butiker.

Nyhetsbrevet Toppnyheter

Måndag – söndag, 1–3 utskick om dagen

I nyhetsbrevet Toppnyheter får du de absolut viktigaste och senaste näringslivsnyheterna när de händer – direkt i din inkorg. Brevet skickas 1-3 gånger om dagen, alla dagar i veckan.

Genom att skicka din e-postadress godkänner du vår behandling av dina personuppgifter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera