ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Fondstjärnan: "Tesla största varningen för börsen"

Den pensionerade hedgefondsförvaltaren David Rocker har i Barron’s kolumn ”Call of the Day”, pekat ut Tesla som främsta varningssignal för börsen. 

”Den (Tesla) håller på att bli den mest högljudda kanariefågeln i Wall Streets kolgruva. När den dör är det ridå över för bullmarknaden”, sade David Rocker.

David Rockers uppfattning om att Tesla blir det som agerar vägledare för en ny negativ trend på börsen beror på hur investerare förhåller sig till bolaget.

Medan rationella investerare letar efter att göra placeringar i bolag som har potential att åstadkomma högre vinster i framtiden, flockar sig samma grupp till Tesla som i över ett årtionde har dragits med bara förluster.

Sedan 2003 har förlusthögen vuxit till mer än 3,7 miljarder dollar. Men någon tillnyktring finns inte i sikte hos placerarna, menar David Rocker.

”Bullaktörerna sväljer all denna konstighet utan att ifrågasätta. Det fanns i princip inte några kommenterar eller frågor om den förestående konkurrensen i senaste rapportsamtalet”.

David Rocker är grundare till hedgefonden Rocker Partners som växte från initiala 25 miljoner dollar till över 1,2 miljarder dollar som mest.

Tesla-aktien är i år upp 56 procent på Nasdaq.

Tyck till