Fondjätten tror på svenska aktier

SPP Fonder går från normalvikt till övervikt för svenska aktier. Fondbolaget är av de största i Sverige.

Fondbolaget skriver i en månadsrapport att den svaga svenska kronan gynnar svenska bolag med intjäning i utlandet.

"Relativt goda globala tillväxtutsikter gör att vi har ökat exponeringen och går från normalvikt till övervikt inom svenska aktier", skriver Storebrand.

När det gäller globala aktier och tillväxtmarknader är fondbolaget fortsatt överviktade respektive normalviktade. Globala obligationer och svenska statsobligationer har fortsatt undervikt. Övervikt råder för krediter.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?