ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fondjättar toppar osmickrande lista

  • Foto: Colorbox

Flera populära fonder och tjänster toppar sajten Småspararguidens lista över finansmarknadens sämsta sparprodukter. HSB:s bospar finns också med.

Söderbergh & Partners Proaktiv-fonder har utnämnts till årets sämsta produkt av Småspararguiden, med motiveringen att avgifterna är skyhöga, produkterna krångliga och marknadsföringen av dem stämmer dåligt med verkligheten.

På andra plats kommer Max Matthiessens Navigera-fonder, med ungefär samma motivering.

Bolagen innehade samma placeringar i fjol.

Strukturerade produkter som flera aktörer säljer mot provision, Monyx fonder, som bytt namn från Monetar, och HSB:s bosparande inom Swedbank finns också med bland de fem som pekas ut av sajten.

De sistnämnda fonderna anklagas för att ha vara överprissatta och kosta spararna stora belopp i avgifter, eftersom det inte finns några andra alternativ för den som sparar hos HSB, jämte att ha pengarna på ett konto utan ränta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer