ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Följ rapportfloden i Di TV

  • Foto: Olle Sporrong

Rapportfloden är i full gång och man följer den bäst i Di TV, Dagens industris och Sveriges nya ekonomikanal. Med Di:s analyser, vd-intervjuer och kommentarer håller man sig uppdaterad under hela veckan.

En tung rapportvecka är igång. Förväntningarna är högt ställda och för många bolag är det upp till bevis. På tisdag morgon rullar till exempel den problemtyngda telekomjätten Ericsson och stabila Handelsbanken ut sina siffror. I morgon är det bland andra Tele2, Electrolux och Swedbanks tur att bekänna färg.  

Di följer händelseutveckling i alla kanaler; i papperstidningen, på di.se och genom Di TV med bland annat extra tv-sändningar under tisdagen, onsdagen och torsdagen. På programmet står vd-intervjuer, analyser och sammanfattningar.

"Börsbolagens rapporter för andra kvartalet är en av sommarens viktigaste nyhetshändelser på Di och redaktionen och analysavdelningen jobbar för högtryck dessa intensiva dagar", säger Lotta Edling, chefredaktör på Di.

På tisdagen drar sändningarna igång redan klockan 07.15 med de välkända Di-profilerna Anders Hägerstrand, Anna Ekelund och Peter Fellman. Gäst i studion är Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg.

"Som Sveriges största och viktigaste affärstidning, och givet vår succé med Börsmorgon, är det en självklarhet att vi direktsänder före och under börsöppningen de viktigaste rapportdagarna. Genom Di TV kan vi snabbt kommentera nyheter i rapporterna och förklara de kursreaktioner de får i realtid vilket är en service vi vet att vår publik uppskattar", säger Lotta Edling.

Di är förvisso den enda stora dagstidningen som fortfarande ökar antalet läsare av papperseditionen. Nu är räckvidden 328 000 läsare per dag enligt Orvesto, men den snabba omställningen i mediekonsumtionen påverkar också affärspressen. Allt fler väljer exempelvis att ta del av rörliga bilder i form av nyhetssändningar, analysprogram och presskonferenser i Di TV. 

"Expressen TV är redan partnerkanal till CNN och samarbetar med Dagens industri om Di TV sedan förra våren. I sommar samsände vi också från Almedalsveckan och i höst relanseras Di TV successivt som en hel ekonomi-tv-kanal med fler program och distributionsformer. Samarbeten med marknadsledare som CNN och Di stärker vårt gemensamma tv-erbjudande", säger Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen.

På onsdagen tar två av Di:s egna analytiker, Martin Blomgren och Richard Bråse, plats i studion och sändningarna inleds klockan 07.05.

På torsdagen startar sändningarna ännu tidigare, klockan 06.55. Gäst i studion är då Ålandsbankens chefsstrateg, Niklas Wellfelt.

Tyck till