1515
Annons

Följ presidentvalet i Di TV: ”Marknaden håller andan”

Di växlar upp inför tisdagens ödesval i USA. Under en direktsänd valvaka kommer Di TV att följa rösträkningen tillsammans med en rad experter och korrespondenter på plats. 

Förutom tolv timmars tv-sändning med start klockan 21 kommer Di-redaktionen och di.se att jobba för högtryck under en historisk valnatt. 

Anna Ekelund och Gabriel Mellqvist leder Di TV:s sändningar under kvällen och natten.
Anna Ekelund och Gabriel Mellqvist leder Di TV:s sändningar under kvällen och natten.

”Det här är en avgörande händelse som kommer att prägla vår tid. Den har fått marknaden att hålla andan och den väcker både hopp och förtvivlan. Självklart ger Di och Di TV allt i slutspurten på det amerikanska valet”, säger Di:s chefredaktör Peter Fellman, som själv kommer att medverka på Di TV i egenskap av tidigare USA-korrespondent.

”Valvakan blir fullspäckad. Genom samarbetet med Expressen-TV får vi extra draghjälp av CNN:s reportrar i USA”, berättar Di:s Anna Ekelund som programleder de inledande timmarna tillsammans med Expressens Niklas Svensson.

”Till det kommer både expert-kommentatorer och svenska politiska tungviktare som tidigare socialministern Annika Strandhäll och EU-parlamentarikern Sara Skyttedal”, fortsätter Anna Ekelund som även lovar åtskilliga röster från näringslivet. 

Ceviangrundaren Christer Gardell och förre 3M-chefen Inge Thulin, är ett par sådana exempel, liksom Jonas Prising, svensken som är global chef för bemanningsjätten Manpower med säte i USA. 

Di:s utrikesredaktör Carl Thulin lovar full beredskap även utanför tv-rutan, något som kommer att sätta avtryck i både den tryckta tidningen och på di.se under hela natten. 

”Vi har en mängd redaktörer och reportrar i tjänst under hela valnatten. Dessutom kommer våra korrespondenter att löpande rapportera om utvecklingen och reaktioner runt om i världen”, säger han. 

Den tv-sända valvakan, som är ett samarbete mellan Expressen och Di, börjar klockan 21.00 på tisdag kväll. Den fortsätter sedan oavbrutet till klockan 9.00 på onsdag morgon, då Di TV:s ordinarie sändningar tar vid. 

Det råder stor osäkerhet kring om vi har fått något valresultat på onsdag morgon, eftersom andelen poströster är så stor. Många bedömare befarar ett infekterat efterspel som kan leta sig ända upp i USA:s högsta domstol. 

”Nagelbitare blir bara förnamnet. Det här blir en historisk natt”, säger Anna Herdenstam, nyhetsankare på Expressen TV som leder sändningen tillsammans med Di:s Gabriel Mellqvist från klockan 01 då valresultaten börjar ticka in från USA:s delstater. 

På di.se kommer du kunna följa rösträkningen direkt i vår valgrafik.    

Under morgonen kommer bland annat centerledaren Annie Lööf och Liberalernas Nyamko Sabuni att kommentera nattens utveckling. 

Ytterligare röster från näringslivet, som SEB:s vd Johan Torgeby och Första AP-fondens Kristin Magnusson Bernard, kommer också att höras under sändningen, liksom Anna Throne-Holst som leder den svensk-amerikanska handelskammaren i New York och den tidigare svenske generalkonsuln Olle Wästberg. Valet i USA påverkar en hel värld och även Iran-kännaren och statsvetaren Trita Parsi märks bland nattens många gästspel. 

”Det här blir den mesta och den bästa bevakningen av det amerikanska valet. Häng med oss klockan 21”, säger Niklas Svensson.


Innehåll från AccountorAnnons

Planering minskar fastighetsägares administration

Fastigheter med många bolag i koncern har ofta kapacitetsutmaningar på våren. Kompetenskraven för att hantera ränteavdragsbegränsningar eller skatteoptimera fastigheterna är höga. Har du haft det tufft i vår, börja planera hösten redan nu.

Anna Rosengren, Senior advisor på Accountor där hon hjälper många fastighetsbolag med ekonomiarbetet, har följande tips för din planering.

– Se över kompetensbehovet för administrationen under året. Utöver det vanliga ekonomiarbetet, planeras förvärv, omstruktureringar eller fusioner? Kartlägg företagets tillgängliga resurser och kompetens. Komplettera dina resurser med experthjälp vid tillfälligt svårare transaktioner. Se över dina ekonomiska flöden. Automatisera de ekonomiska flödena. Säkerställ att företaget gör rätt gällande hanteringen av moms och ränteavdragsbegränsningar, skatteoptimeringen av fastigheterna eller Inkomstskattprocessen. Här kan fastighetsbolaget och koncernen spara mycket pengar, så är du osäker kan det vara kostnadseffektivt att ta hjälp. 

Rätt kompetens för alla tillfällen är en utmaning för många

– Att ha en egen momsspecialist, en skattespecialist och en koncernspecialist går oftast inte att motivera för ett fastighetsbolag. Men vi har det på Accountor. Jag och mina kollegor gör endast detta för olika fastighetsbolag, vi är därmed spetsigare i vår kunskap än personer som är allmänkunniga inom ekonomi. Det är vårt jobb att alltid vara uppdaterade på alla nya regler inom t ex momsområdet och se till att våra kunder använder reglerna på det för dem mest förmånliga sättet, säger Anna. 

Accountor försöker ständigt förändra processerna till det bättre och ligger i framkant gällande automatisering av flöden. De ser till så man arbetar effektivt med sin ekonomi. 

– Många företag tycker att de har en effektiv process och är ganska digitala. Men jag har sett att vi ofta kan göra stor skillnad genom att göra ytterligare effektiviseringar. Många fastighetsbolag är dessutom för små för att ha både de effektivaste processerna och de bästa systemen. När vi samarbetar kan de följa med på våra system och utarbetade processer och får på så sätt en liknande position som större fastighetsbolag. Vi har specialistkompetens och ger gärna råd och stöd till våra kunder i komplexa frågor. Vi är t ex bra som stöd vid förvärv och försäljningsprocesser. Till de fastighetsbolag som haft det svårt att hinna med årshanteringen på våren vill jag avsluta med att säga: Oavsett om det är för ett specifikt tillfälle, eller en större del av arbetet, lämna bort dessa arbetsuppgifter till experter, så kan du ägna er åt annat. 

Läs Accountors information till fastighetsägare här. 

Om Accountor:
Accountor är en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. I Sverige stöttar 300 anställda på 8 orter företag med tjänster som innebär trygghet, avlastning, rådgivning, långsiktighet och tillfälle att utvecklas. Accountor har specialistkompetens inom fastighetsekonomi och hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare processer.

Läs mer om Accountors tjänster här. 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?