1515

Följ den stora fastighetskonferensen på Di TV

På tisdagen samlas politiker, börs-vd:ar och fastighetstoppar i Göteborg för mängder av seminarier om fastigheter, samhällsbyggnad och politik på Business Arena Göteborg.

Di TV är på plats och sänder flera gånger under dagen.

PÅ PLATS. Di TV sänder från Business Arena Göteborg med bland annat Hans Wallenstam, vd för Wallenstam AB, Lottie Knutson, styrelseproffs och Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.
PÅ PLATS. Di TV sänder från Business Arena Göteborg med bland annat Hans Wallenstam, vd för Wallenstam AB, Lottie Knutson, styrelseproffs och Ilija Batljan, vd för Samhällsbyggnadsbolaget.Foto:Jesper Frisk, Oskar Omne och Jonas Eng

Göteborg växer snabbt. Inte minst inför stadens 400-årsfirande är byggaktiviteterna i full gång, men även efter jubileet finns omfattande planer kring bland annat nya bostadsområden. Därför är det nog ingen slump att Business Arena Göteborg lockar makthavarna till sig. Mikael Damberg kommer till exempel att inledningstala kring hur ett frodigt och innovativt näringsliv säkerställs.

Di TV kommer på tisdagen att ha en egen scen på plats på Svenska Mässan i Göteborg att sända ifrån. Trender som påverkar fastighetsmarknaden kommer att vara det stora temat.

”Det är ett stort event. Politiker, vd:ar och alla möjliga människor från fastighetsbranschen dyker upp, alla är intressanta att intervjua”, säger Jon Åsberg, som är programledare på Di TV.

Sändningarna kommer inte enbart att handla om fastigheter. Politik är ett annat hett ämne som ska avhandlas. PM Nilsson, politisk redaktör på Dagens industri, och valforskaren Sören Holmberg, professor vid Göteborgs universitet, kommer till exempel att delta i ett samtal på scen om vilka förutsättningarna är för att bilda en regering efter valet.

Andra profiler som kommer att synas i rutan är Hifabs vd Patrik Schelin och den tidigare politikern Ilija Batljan, som numera är vd för Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, som nyligen sålde en skolfastighet i Norge för nästan en halv miljard kronor.

”Sedan kommer även lite branschpersonligheter som Lottie Knutson och Olof Manner. Det blir ett ganska varierat program med både makro och politik, vid sidan om fastigheter”, säger Jon Åsberg.

Lottie Knutson blev ett bekant namn när hon efter tsunamin i Thailand hanterade Fritidsresors kommunikation. Numera sitter hon i styrelsen för kända bolag som Cloetta och Scandic. Olof Manner är analyschef på Swedbank.

Sändningarna kommer att ske i pauserna mellan seminarierna. Den första startar klockan 10.30 och håller på i 30 minuter. Vid lunchtid är det en längre sändning från 12.30 till 13.25. Den sista sändningen startar klockan 14.30.


Innehåll från VerizonAnnons

Därför är 5G en central del av den fjärde industriella revolutionen

Med 5G är framtidens affärsmiljö redan här, men det är privat 5G som kommer att förändra industrin. Det anser Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business.

– Vi ser 5G som en katalysator för framtida innovationer. Vi arbetar redan nära våra kunder för att hjälpa dem att inse den verkliga potentialen med 5G – och vad den kan göra för deras företag, säger han.

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

Vi närmar oss slutet av pandemin och även fast många bolag har brottats med stora utmaningar har även många affärsstrategier blivit starkare. Företag över hela världen har inte bara tvingats välkomna distansarbete, många har dessutom lyckats öka sin produktivitet tack vare de förändringar som genomfördes i början av 2020. Under det senaste året har de omfamnat ny teknik för att skynda på sin digitala transformationsresa. I dag är många företag mer flexibla – och bättre rustande inför framtiden. 

– Vi har sett företag förändras genom fyra faser till följd av pandemin. De har först reagerat sedan optimerat verksamheten för att i slutfasen justerat sina positioner för att de ska vara redo att accelerera på marknaden, säger Fredrik Hallenborg, nordisk chef på Verizon Business. 

Han tror att den teknik som nu växer fram, som exempelvis privat 5G, kommer att vara drivkraften för många branscher som vill överleva i framtiden. Det rör allt från detaljhandel med förändringar kring hur vi köper och handlar, men även själva upplevelsen till tillverkningsindustrin där övervakning, skydd och spårning är i fokus. 

Råder ofta förvirring

– På grund av de olika anslutningstekniker som finns tillgängliga på marknaden idag, som till exempel wifi 6 och publikt 5G, så råder det ofta förvirring kring de olika egenskaperna och affärsfördelarna med privat 5G. Publikt 5G är öppet för konsumentmassorna och hanteras av en mobilnätsoperatör, säger Fredrik Hallenborg och fortsätter: 

– Ett privat 5G-nätverk körs på sin egen hängivna utrustning och dess täckning, prestanda, underhållsschema och säkerhet är oberoende av offentliga tjänster. 

Om vi ​​tittar på wifi 6 och 5G-tekniken så finns det även tydliga skillnader. Wifi används främst för trådlöst LAN och inomhusbehov. Dess kompakta struktur och komplexa fasta anslutningar kan göra det svårt att hantera stora industriella miljöer. Wifi 6 och 5G förväntas komma att samexistera under en tid framöver. Verizon siktar därför på att fortsätta hantera båda teknikerna för att kunna erbjuda företag optimala lösningar baserat på deras individuella användningssätt. 

– Många företag vill vara en del av den fjärde industriella revolutionen och 5G kommer att bli centralt för denna transformationsresa. Vi vet, och förstår 5G, oavsett om den är publik eller privat, säger Fredrik Hallenborg. 

Ta en titt på de senaste artiklarna för att ta reda på trenderna i den snabbrörliga 5G-världen för företag. 

 

 

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?