1515

FM Mattsson Mora gör nytt försök på börsen

Armaturbolaget FM Mattsson Mora är på väg till Stockholmsbörsen. Svolder går in som ankarinvesterare och första handelsdagen på Nasdaq är satt till den 10 april.

Tillverkning av vattenkranar på FM Mattsson Mora.
Tillverkning av vattenkranar på FM Mattsson Mora.Bild:Ulf Palm/TT

FM Mattsson Mora, som tillverkar vattenkranar och blandare, har haft noteringsplaner sedan länge. Men i november 2015 sköts planerna upp efter att Nasdaq gett tummen ner för styrelsen, bland annat med synpunkter på sammansättningen och rutinerna för finansiell kontroll.

Sedan dess har FM Mattsson Mora rört runt i styrelsen, tillsatt ett revisionsutskott och bytt vd. Fredrik Skarp sitter vid rodret sedan december 2015 och kom då närmast från ståljätten SSAB.

Men nu ska armaturbolaget åter till börsen. Svolder ställer upp som ankarinvesterare och har åtagit sig att köpa hälften av de 2 miljoner B-aktier som nyemitteras. Teckningskursen är satt till 68 kronor per aktie och FM Mattsson Mora får in 136 miljoner kronor exklusive emissionskostnader.

Anmälningstiden till nyemissionen inleds fredagen den 31 mars och löper fram till den 6 april för vanliga investerare och 7 april för institutionella investerare. Den första handelsdagen är satt till den 10 april.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?