1515
Annons

Flygtaxibolaget Joby Aviation närmar sig fusion med Reid Hoffman-backat SPAC-bolag

Flygtaxibolaget Joby Aviation närmar sig ett avtal för att fusioneras med SPAC-bolaget Reinvent Technology Partner, som backas av Linkedin-medgrundaren Reid Hoffman. Detta enligt uppgifter från Financial Times.

Foto:Trevor Jolin

Källorna menar att transaktionen kommer att värdera bolaget till 5,7 miljarder dollar, och Reinvent färdigställer nu finansiering för transaktionen.

Ett avtal kan tillkännages redan denna månaden, men kan fortfarande avbrytas om inte mer finansiering säkras.

Bloomberg har tidigare rapporterat att Reinvent för diskussioner om att fusioneras med försäkringsteknikbolaget Hippo.

Innehåll från SchaefflerAnnons

Schaeffler Lifetime Solutions – säker produktion utan avbrott

Avbrott i produktionen kostar industrin stora pengar varje år. Ofta rör det sig om skador och fel på maskiner som lätt hade kunnat förebyggas. Lösningen heter Schaeffler Lifetime Solutions – en uppsättning verktyg och utrustning som stoppar problemen redan innan de uppstår. 

–  Kraven på ökad produktivitet, effektivitet och hållbarhet gör att både utmaningar och möjligheter växer inom industrin. Därför erbjuder Schaeffler ett heltäckande koncept som stöttar företagen i varje steg på vägen. Målet är att våra produkter och tjänster ska göra kundernas arbete så planerbart som möjligt och göra dem trygga i att maskinerna kommer att fungera pålitligt utan oväntade fel, säger Erik Askensjö, vd på Schaeffler Nordic.

Oväntade skador på olika lager orsakas ofta av otillräcklig eller felaktig smörjning. Lifetime Solutions erbjuder en komplett uppsättning verktyg, inklusive högkvalitativa fetter och smörjmedel, som förhindrar detta. Ihop med utrustning för tillståndsövervakning identifieras dessutom eventuella fel i god tid.

– Namnet Lifetime Solutions förklarar tydligt vilken väg vi tar. Färre oplanerade driftavbrott, längre livscykler för både lager och maskiner, ökad hållbarhet och bättre tillförlitlighet under drift ger en mindre stressig och mer planerbar arbetsdag. Som partner vägleder vi kunderna genom hela produktionen.

Genom att minska mängden använd energi och materialavfall hjälper Schaeffler Lifetime Solutions dessutom företagen att nå sina hållbarhetsmål och långsiktigt minska koldioxidavtrycket. 

– Våra smarta underhållsverktyg och smörjsystem hjälper till med detta genom att säkerställa hälsan på både lager och maskiner och förlänga livslängden. Om man även rekonditionerar befintliga lager sparar företagen ännu mer tid och pengar genom minskat materialspill och förlängd livslängd. Det sänker koldioxidutsläppen med upp till 95 procent, säger Erik Askensjö. 

Om Schaeffler Group: 

Schaeffler Group är en global leverantör till fordons- och tillverkningsindustrin och har i mer än 75 år tillhört pionjärerna inom rörelseteknik och mobilitet. Med innovativa lösningar, produkter och tjänster utgör Schaeffler en tillförlitlig partner för företag som vill göra rörelseteknik och mobilitet effektivare, intelligentare och mer hållbart.

Läs mer om Schaeffler här! 

Schaeffler Lifetime Solutions | Schaeffler medias 

 

Mer från Schaeffler

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schaeffler och ej en artikel av Dagens industri

Intel vill ta självkörande enhet till börsen

Processorjätten Intel har ansökt om att börsintroducera sin enhet för självkörande fordon, Mobile Eye. Enligt ansökan planerar Intel att behålla kontrollen över bolaget även efter börsnoteringen, skriver nyhetssajten Automotive News.

Värderingen som Intel räknar med att börsintroduktionen kommer att värdera Mobile Eye ligger till cirka 30 miljarder dollar, motsvarande nästan 330 miljarder kronor. Det är ett lägre belopp än vad de tidigare räknat med. 

Oavsett så kommer noteringen bli en av årets största i USA. Endast två andra bolag har lyckats få in mer än en miljard dollar i år, vilket är en rejäl nedgång sen i fjol. Då noterade 45 bolag för över en miljard dollar. 

Intel förvärvade i Mobile Eye för cirka fem år sedan för 15 miljarder dollar. Bolaget har i dag 3.100 anställda. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera