Flygstopp i halva Norge efter tekniska problem

Det norska luftrummet hölls stängt från Røros, ungefär i höjd med Sundsvall, och norrut under flera timmar under dagen, meddelar flygmyndigheten Avinor. Orsaken var tekniska problem med flygledningen.

Flyg som är i luften får landa på den flyplats de ska till, men inga flyg får lyfta norr om Røros, sade Kristian Løksa vid Avinor.

Men vid 13.30-tiden förklarade Avinor att man hittat felet och att luftrummet skulle öppnas igen.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?