Annons

Flygplatser inväntar ännu kompensation

Flera flygplatser väntar fortfarande på ekonomisk kompensation efter införandet av flygskatten, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Foto:Johan Nilsson/TT

Regeringen avsatte förra året 85 miljoner kronor till flygplatser där trafiken minskat, men trots löften har inga pengar betalats ut.

Enligt intresseorganisationen Sveriges regionala flygplatser, som företräder 33 regionala och kommunala flygplatser, är det otydligt vad som krävs för att få ta del av kompensationen.

”Till de här anslagna pengarna finns inga instruktioner så flygplatserna har på egna initiativ skickat in vilka kostnader man haft när flygbolag gått i konkurs”, säger vd:n Peter Larsson till radion.

Exempelvis har Arvidsjaurs flygplats skickat in en räkning på drygt fyra miljoner kronor.

Enligt infrastrukturminister Thomas Eneroth (S) har pengarna ännu inte betalats ut eftersom flygskatten nyligen infördes. Men utbetalningarna bör ske så snart det finns resurser, säger han till Ekot.

Enligt Transportstyrelsen minskade flygandet från svenska flygplatser under perioden april till oktober 2018 – det första halvåret med flygskatt.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?