Annons

Flygjättens piloter tar rejäl lönesänkning för att rädda jobb

Coronapandemin har slagit stenhårt mot flygbranschen. Nu har piloterna på IAG-ägda British Airways gått med på en rejäl lönesänkning för att rädda jobb.

Foto:Frank Augstein

Enligt facket har piloterna gått med på en lönesänkning på 20 procent, den kommer de kommande två åren minskas till 8 procent för att sedan ”på lång sikt” fasas ut helt.

Den manövern uppges rädda jobben åt nära fyra femtedelar av de 1.255 som tidigare hade ansetts övertaliga.

Coronapandemin och olika länders nedstängningar har slagit stenhårt mot flygindustrin. British Airways räknar med att nå 2019 års nivå förrän tidigast 2023.

”Vi måste därför agera nu för att stöpa om vårt företag för en väldigt annorlunda framtid”, uppgav IAG på fredagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?