Annons

Flygjätten rasar på lägre rörelseresultat

IAG, moderbolag till bland annat British Airways, tappar på börsen efter att rörelseresultatet minskat under det fjärde kvartalet.

Rörelseresultatet uppgick till 585 miljoner euro, jämfört med 620 miljoner euro från samma period 2016.

För helåret steg dock rörelsevinsten med 19 procent till tre miljarder euro, vilket är i linje med förväntningarna, skriver Financial Times.

Intäkterna för helåret var upp 1,8 procent till 23 miljarder euro.

Det viktiga branschmåttet RPK (intäkter per flugen passagerarkilometer) i lokal valuta ökade till 2,4 procent under fjärde kvartalet, jämfört med 2,2 procent i det föregående.

För helåret var ökningen dock bara 1,5 procent och inräknat för valutasvängningar blev det en minskning med 1 procent.

Som förväntat bekräftade IAG ytterligare aktieåterköp på 500 miljoner pund.

På börsen har mottagningen till rapporten varit sval och aktien är en och en halvtimme in i handeln ned 4,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?