1515
Annons

Flowscape ser god efterfrågan – ökade omsättningen

Flowscape Technology, som levererar så kallade WPE-system som optimerar arbete i traditionella kontorslandskap, ökade sin nettoomsättning till 8,5 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2020 (7,0).

Uppgången i nettoomsättningen beror bland annat på god efterfrågan på bolagets covid-19 lösning men även på att flera tidigare beställda projekt slutfördes under kvartalet, skriver Flowscape i delårsrapporten.

Rörelseresultatet uppgick till -4,3 miljoner kronor (-6,1) och nettoresultatet låg på -4,2 miljoner (-6,4). Rörelseresultat före avskrivningar uppgick till 1,9 miljoner kronor (0,5). 

Kassaflödet under kvartalet var 0,6 miljoner kronor (1,8).

”Eftersom länder ligger i olika faser ser vi överlag en stabil orderingång men hoppas på en ökning när ett vaccin börjar distribueras och företagen i större skala, över hela världen, öppnar upp igen”, skriver vd Peter Reigo.

Flowscapes expansion till Nordamerika löper enligt plan. I Storbritannien hade bolaget ett stort inflöde av förfrågningar under juni, juli och augusti. I september rekommenderades alla i Storbritannien att åter arbeta hemifrån och då såg Flowscape en inbromsning i marknaden. Säljdialogerna fortsätter men besluten tar längre tid, skriver Flowscape.

Vidare har Flowscape den senaste månaden på den nordiska marknaden sett ett ökat intresse av digitala lösningar för en säker återgång till kontoret. 

”Vi hör från många kunder att de inte bara köper vår platsbokningslösning som en kortsiktig investering för att på ett säkert sätt kunna återgå till kontoret. De ser det även som ett första steg i en omställning där fler kommer vilja arbeta hemifrån och företagen inte behöver lika stora kontorsytor längre”, skriver Flowscapes vd Peter Reigo. 


New Nordic Healthbrands: Omsättningen ökade tredje kvartalet

First North-listade New Nordic Healthbrands nettoomsättning ökade med 8 procent i lokal valuta till 125 miljoner kronor i det tredje kvartalet 2021 (115).

Rörelseresultatet före avskrivningar (ebitda) uppgick till 8,9 miljoner kronor (8,2).

Bruttomarginalen ökade till 71,0 procent (67,7).   

Nettoresultatet hamnade på 6,7 miljoner kronor (6,4), motsvarande 1:08 kronor per aktie (1:04). 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?