1515
Annons

Flest klagomål på bilköp och hantverkare

Nästan 119.000 klagomål lämnades in till Konsumentverket under 2017. Statistiken visar att många som klagade var missnöjda med bilköp eller med hantverkare.

Sammanlagt 9,2 procent av klagomålen handlade om köp av begagnade bilar och 8,4 procent om hantverkstjänster, som var de två största kategorierna i Konsumentverket sammanställning över svenskarnas klagomål under förra året.

"Det är inte särskilt förvånande. Att anlita hantverkare och köpa bil är ofta kostsamma historier och om något går fel är man därför mer benägen att klaga", säger Niclas Sturesson, ordförande i Konsumentvägledarnas yrkesförening i ett pressmeddelande från Konsumentverket.

Ofta handlar klagomålen mot hantverkare om att priset blev högre än förväntat, att arbetet drog ut på tiden eller att kunden inte blev nöjd med slutresultatet, enligt Konsumentverket.

"Mängden klagomål betyder inte att branschen som sådan är oseriös. Men båda parter behöver förstå vikten av att kommunicera ordentligt så man inte redan från början har olika förväntningar på slutresultatet", säger Sturesson.

De efterföljande kategorierna presenterade efter storleksordning var köp av möbler, husgeråd och inredning (5,3 procent), köp av datorer, telefoner och spelkonsoler (4,9 procent) och mobiltelefonitjänster (3,4 procent).

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Ännu ingen omsättning för Xintela

Forskningsbolaget Xintela, listat på First North, redovisar likt i samma kvartal i fjol 0 i nettoomsättning för årets första kvartal. Övriga intäkter uppgick till 0,5 miljoner kronor (4,2). Bolaget ska genomföra en företrädesemission.

Dessa övriga intäkter avser kostnader för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta samt bidrag från Vinnova.

Resultatet per aktie uppgick till -0:12 kronor (-0:12) och bolagets likvida medel var 2 miljoner kronor (15,5). 

Xintelas resultat före skatt uppgick till -11 miljoner kronor (-9).

Xintela har beslutat att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om cirka 44,6 miljoner kronor. Bolaget genomför även en kompletterande riktad emission upp till cirka 10 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i emissionerna är 0,25 kronor per aktie där en befintlig aktie ger rätt att teckna två nya aktier.

Företrädesemissionen avses att genomföras under det andra kvartalet 2022. Avstämningsdag för rätt att delta i emissionen, teckningsperiod och andra relevanta datum kommer att meddelas vid senare tillfälle, skriver bolaget.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?