ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Flest klagomål på bilköp och hantverkare

Nästan 119.000 klagomål lämnades in till Konsumentverket under 2017. Statistiken visar att många som klagade var missnöjda med bilköp eller med hantverkare.

Sammanlagt 9,2 procent av klagomålen handlade om köp av begagnade bilar och 8,4 procent om hantverkstjänster, som var de två största kategorierna i Konsumentverket sammanställning över svenskarnas klagomål under förra året.

"Det är inte särskilt förvånande. Att anlita hantverkare och köpa bil är ofta kostsamma historier och om något går fel är man därför mer benägen att klaga", säger Niclas Sturesson, ordförande i Konsumentvägledarnas yrkesförening i ett pressmeddelande från Konsumentverket.

Ofta handlar klagomålen mot hantverkare om att priset blev högre än förväntat, att arbetet drog ut på tiden eller att kunden inte blev nöjd med slutresultatet, enligt Konsumentverket.

"Mängden klagomål betyder inte att branschen som sådan är oseriös. Men båda parter behöver förstå vikten av att kommunicera ordentligt så man inte redan från början har olika förväntningar på slutresultatet", säger Sturesson.

De efterföljande kategorierna presenterade efter storleksordning var köp av möbler, husgeråd och inredning (5,3 procent), köp av datorer, telefoner och spelkonsoler (4,9 procent) och mobiltelefonitjänster (3,4 procent).

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer