Annons

Flera tyska flygbolag i strejk

Kabinpersonal på tyska Lufthansas lågprisbolag Eurowings har gått ut i strejk. Drygt 60 avgångar – tre av dem från svenska Landvetter – har ställts in under tisdagen till följd av strejken som beräknas pågå till klockan 20.

En konflikt med fackförbundet Verdi om de anställdas löner ligger bakom.

På onsdagen inleder även Lufthansas piloter en dygnslång strejk, som kommer att påverka både kort- och långdistansflygningar. 876 flygningar ställs in, vilket berör ungefär 100.000 passagerare.

Lufthansa har sammanlagt ett 20-tal avgångar från Arlanda och Landvetter på onsdagen, men det är oklart hur många svenska resenärer som berörs av konflikten. Flygplatsoperatören Swedavia uppmanar passagerarna att kontakta sin resebyrå eller Lufthansa direkt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?