1515
Annons

Flera spelaktier stiger i spåren av helgens jätteaffär

Berenberg spår att helgens jätteaffär inom spelsektorn kommer leda till spekulation om fler affärer. På Stockholmsbörsen lyfter flera spelaktier under måndagen med Leovegas och Betsson i täten. 

Foto:Aas, Erlend

I helgen stod det klart att det kanadensiska spelbolaget The Stars Group, som bland annat äger Pokerstars, förvärvar brittiska Sky Betting & Gaming för 4,7 miljarder dollar, motsvarande nästan 40 miljarder kronor. Säljare är riskkapitalbolaget CVC partners och Sky.

Det nya bolaget blir världens största börsnoterade spelbolag och är en del av Rafi Ashkenazis, vd för The Stars Group, strategi att minska bolagets beroende av poker som i fjol stod för omkring två tredjedelar av bolagets intäkter enligt Bloomberg. 

"SBG:s sportspelsprodukt är det perfekta komplementet till vår branschledande pokerplattform", säger Rafi Ashkenazi i ett uttalande. 

Han får medhåll av Simon Davies, analytiker på Canaccord Genuity. 

"Den strategiska passformen är väldigt bra och värderingen är rimlig för ett snabbväxande bolag", säger han till Bloomberg.  

The Stars Group är upp omkring 2 procent i förhandeln. Sedan årsskiftet är aktien upp drygt 25 procent. 

I en analys skriver Berenberg att jätteaffären kan ge ytterligare bränsle till spekulationer om fler affärer i sektorn. 

På Stockholmsbörsen hade spelsajtsektorn överlag en munter måndag. Strax innan klockan passerade halv tre var Leo vegas upp 3,2 procent följt av Betsson BETS B +0,16% Dagens utveckling som stiger 2 procent medan Kindred är upp omkring 1 procent. 

I andra änden av spektret hittar vi Evolution Gaming EVO +0,48% Dagens utveckling , som på måndagen handlas exklusive rätt till utdelningen på 0,9 euro per aktie, som backar med 2,3 procent, Kambi som tappar 1,6 procent och Mr Green som är ner 1,6 procent. 

Värmebölja leder till prischock på ägg i östra Kina

En kinesisk värmebölja påverkar inte bara landets befolkning. Temperaturer på nästan 40 grader får hönsen att producera färre ägg med allt högre äggpriser som konsekvens.

Östra Kina har drabbats av en värmebölja som inte bara påverkar människor utan även djur som hönor. Bilden från en tidigare värmebölja 2013 där värmen gjorde det möjligt att steka ägg på gatubrunnar.
Östra Kina har drabbats av en värmebölja som inte bara påverkar människor utan även djur som hönor. Bilden från en tidigare värmebölja 2013 där värmen gjorde det möjligt att steka ägg på gatubrunnar.Foto:AP/TT

I Hefei i provinsen Anhui i östra Kina har man nu registrerat 14 dagar med temperaturer på 38 grader eller mer, en rekordnotering.

Invånarna svettas dock inte bara över värmen utan även äggpriserna som rusat med 30 procent, något som hänger ihop med extremhettan.

Lokala medier rapporterar om att äggproduktionen minskat som konsekvens av värmeböljan. Hönsen äter helt enkelt mindre och för att motverka problemen har nu flera lantbrukare valt att installera fläktsystem för att få fart på hönornas produktion igen.

Kina har precis, som stora delar av övriga världen, brottats med värmeböljor och flera större städer har senaste tiden noterat årets högsta temperaturer den senaste tiden. Förutom stigande äggpriserna har konsekvensen bland annat blivit elransonering i Sichuan liksom en utbredd torka där mer än 140.000 hektar av grödor har förstörts, rapporterar statliga nyhetsbyrån Xinhua.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera