Annons

Flera spelaktier stiger i spåren av helgens jätteaffär

Berenberg spår att helgens jätteaffär inom spelsektorn kommer leda till spekulation om fler affärer. På Stockholmsbörsen lyfter flera spelaktier under måndagen med Leovegas och Betsson i täten. 

Foto:Aas, Erlend

I helgen stod det klart att det kanadensiska spelbolaget The Stars Group, som bland annat äger Pokerstars, förvärvar brittiska Sky Betting & Gaming för 4,7 miljarder dollar, motsvarande nästan 40 miljarder kronor. Säljare är riskkapitalbolaget CVC partners och Sky.

Det nya bolaget blir världens största börsnoterade spelbolag och är en del av Rafi Ashkenazis, vd för The Stars Group, strategi att minska bolagets beroende av poker som i fjol stod för omkring två tredjedelar av bolagets intäkter enligt Bloomberg. 

"SBG:s sportspelsprodukt är det perfekta komplementet till vår branschledande pokerplattform", säger Rafi Ashkenazi i ett uttalande. 

Han får medhåll av Simon Davies, analytiker på Canaccord Genuity. 

"Den strategiska passformen är väldigt bra och värderingen är rimlig för ett snabbväxande bolag", säger han till Bloomberg.  

The Stars Group är upp omkring 2 procent i förhandeln. Sedan årsskiftet är aktien upp drygt 25 procent. 

I en analys skriver Berenberg att jätteaffären kan ge ytterligare bränsle till spekulationer om fler affärer i sektorn. 

På Stockholmsbörsen hade spelsajtsektorn överlag en munter måndag. Strax innan klockan passerade halv tre var Leo vegas upp 3,2 procent följt av Betsson som stiger 2 procent medan Kindred är upp omkring 1 procent. 

I andra änden av spektret hittar vi Evolution Gaming, som på måndagen handlas exklusive rätt till utdelningen på 0,9 euro per aktie, som backar med 2,3 procent, Kambi som tappar 1,6 procent och Mr Green som är ner 1,6 procent. 


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?