Annons

Hundratal svenskar fast på Kanarieöarna

Hundratals svenskar är strandsatta sedan en kraftig sandstorm har svept in över Kanarieöarna. Två flygplan som var på väg från Arlanda till Gran Canaria har tvingats mellanlanda i Portugal.

Den massiva sandstormen, en så kallad röd calima som för med sig röd sand från Sahara, har tvingat flygplatsen på Gran Canaria att stänga.

Resebolaget Ving har 370 resenärer som är strandsatta på Gran Canaria. De skulle ha lyft 19.30 lokal tid under lördagskvällen. Två av Vings flygplan som var på väg ner till ön, med sammanlagt 575 resenärer, har tvingats mellanlanda i Faro i Portugal.

Vi har ingen ny information om när flygplatsen förväntas öppna. Därför kan vi inte ge besked om när de kan resa hem eller resa vidare till Gran Canaria, säger Charlotta Hallencreutz, presstalesperson för Ving, till TT.

Resebolaget följer utvecklingen och kommer att informera de drabbade så fort det finns mer information tillgänglig.

Kan man inte flyga vidare i kväll så ordnar vi med övernattning för de här personerna. Sedan hoppas vi att de kan flyga vidare så snart som möjligt, säger hon.

Även ett fåtal resenärer som har rest med resebolaget TUI kan drabbas, skriver Svenska Dagbladet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?