Annons

Flera döda efter fordonsattack i New York

Fem av dödsoffren i New York är argentinska medborgare, på besök i USA för att fira ett jubileum.

Totalt dödades åtta personer i dådet då en pickup körde upp på en cykelbana på södra Manhattan.

Pickupen som användes vid dådet.
Pickupen som användes vid dådet.Bild:TT

De döda argentinarna tillhörde samma grupp vänner och var i New York för att fira att det var 30 år sedan de gick ut gymnasiet.

Argentinas utrikesminister Jorge Faurie säger att han är chockad av händelsen, och säger att offrens familjers smärta delas av alla argentinare.

En belgisk medborgare finns bland dödsoffren i det misstänkta terrordådet. Ytterligare tre belgare har skadats, en mamma, pappa och en son som tillhör samma familj, skriver nyhetsbyrån Belga.

"Vi har inte fått in några uppgifter om drabbade svenskar", säger Victoria Bell på UD:s presstjänst till TT.

Polisen i New York har hittad en handskriven lapp i den pickup som användes för att meja ned människor på Manhattan.

Enligt AP:s poliskällor är lappen skriven på ett främmande språk, eventuellt arabiska. Lappen stödjer teorin om att det rör sig om ett terrordåd, enligt myndigheterna, som nu undersöker den närmare i detalj.

Efter dådet sköt en misstänkt gärningsman av polis och fördes till sjukhus. Han har opererats akut och är i kritiskt tillstånd, enligt AP.

Minst elva personer fördes allvarligt skadade till sjukhus efter dådet.

Sveriges Radio har pratat med Emma Lundwall Segerström som bor på samma gata som attacken skedde på och följde händelserna från sitt vardagsrumsfönster.

"Jag tittar ut genom fönstret och det är fortfarande kaos, en massa FBI-personal, polisbilar och helikoptrar i rörelse här utanför så vi har blivit ombedda att inte lämna byggnaden", säger hon till Studio Ett i P1.

Hon är skakad av det som hänt.

"Det känns väldigt omtumlande att det har skett så nära", säger Emma Lundwall Segerström till SR.

Enligt polisen i New York körde ett fordon på många människor på en gång- och cykelväg på nedre Manhattan vid 15-tiden på eftermiddagen, lokal tid.

Föraren körde i flera kvarter i en hyrd pickup längs cykelbanan innan han krockade med en skolbuss. Mannen lämnade bilen med en luftpistol och ett paint ball-gevär. Han sköts sedan i buken av polisen.

Den misstänkte mannen är 29 år. Han ska ha ropat "Allahu akbar" (Gud är större) när han lämnade skåpbilen, enligt amerikanska medier. Han uppges vara från Uzbekistan och kom till USA 2010.

Dådet ska betraktas som en terroristattack enligt myndigheterna. FBI hjälper New York-polisen i utredningen.

"Det här är ett terrordåd, ett fegt terrordåd", säger borgmästaren Bill de Blasio.

Efter dådet har president Donald Trump twittrat att han beordrat ännu hårdare kontroll av vilka människor som får komma in i USA.

"Att vara politiskt korrekt är bra, men inte när det gäller det här", twittrar Trump.

Ingen grupp har pekats ut av myndigheterna som ansvarig för dådet. Trump twittrar att det är ett terrordåd och att gärningsmannen verkar ha varit en sjuk person.

Han skriver också: "Vi får inte tillåta IS att komma tillbaka, eller ta sig in i, vårt land efter att ha besegrat dem i Mellanöstern och på andra platser. Nog!"

Innehåll från DB CargoAnnons

Så kan utsläppen från långväga transporter minska med 80 procent

Patricia Schaller, Head of Rail Services Sweden. Jerry Lindestam, Head of Full Load Solutions Sweden.
Patricia Schaller, Head of Rail Services Sweden. Jerry Lindestam, Head of Full Load Solutions Sweden.

Att frakta gods på tåg istället för med lastbil kan drastiskt minska CO2-utsläppen.

Samtidigt erbjuder tågtransporter stor flexibilitet i godsvolym, från en enskild godsvagn till hela tåg. 

– Vi har ett brett utbud av transportlösningar över hela Europa och till och från Kina, säger Jerry Lindestam, Head of Full Load Solutions Sweden på DB Cargo.

DB Cargo, godsdivisionen av Deutsche Bahn, är en av Europas största aktörer inom logistik och transport av gods, med fokus på järnväg.

Företaget har högt uppsatta hållbarhetsmål. Varje år ersätter man transporter motsvarande 22 miljoner resor på vägar med transporter på järnväg, vilket minskar utsläppen av CO2 med sju miljoner ton. 

– Tåg är inte bara ett effektivt sätt att transportera gods, det är också det grönaste alternativet eftersom det genererar upp till 80 procent mindre CO2-utsläpp än motsvarande vägtransporter, säger Patricia Schaller, Head of Rail Services Sweden.

DB Cargo erbjuder godstransporter dörr till dörr

Godstransport med tåg kan även vara en bra lösning för kunder utan egen spåranslutning, detta genom ett europeiskt nätverk av järnvägsterminaler, så kallade Railports. Godset lastas om till och från lastbil för att fullfölja leveranskedjan och inkludera det som kallas first and last mile, alltså sträckan hela vägen från leverantör till slutkund. 

DB Cargo erbjuder även intermodala transporter i hela Europa och till och från Kina. Vid intermodala transporter transporteras containers eller trailers den långa sträckan på järnväg och den anslutande delen genom vägtransport. Containern eller lastbilstrailern lyfts då av eller på järnvägsvagnen vid en intermodal terminal. 

– Vi löser hela transporten för våra kunder, inklusive first and last mile. Oftast gör vi det helt i egen regi men vi samarbetar också med olika partners där vi inte själva trafikerar en sträcka, säger Jerry Lindestam.

DB Cargos tåg drivs hållbart

DB Cargo är verksamt i 17 europeiska länder och kör i snitt 3600 tåg varje dag. DB Cargo Scandinavia är ett av DB Cargos dotterbolag med säte i Danmark som redan i dag kör tågtransporter till och från Sverige.

Patricia Schaller understryker att godstransport med tåg både är flexibelt och hållbart.

– DB Cargo har fler än 197 olika typer av vagnar och vi kan transportera nästan vad som helst för våra kunder, allt från bilar till konsumentvaror till stål, från det ena hörnet av Europa till det andra, säger hon.

Tågen drivs av el och på vissa marknader kan kunden även satsa på grön el från hållbara energikällor och därmed exkludera el från kärnkraft och fossila bränslen. För att ytterligare höja hållbarheten har tågförarna utbildats i att köra tågen så energieffektivt som möjligt.

Jerry Lindestam avslutar:

– Man behöver inte uppfinna nya transportlösningar för att spara CO2. Det finns redan ett alternativ och det är att sätta godset på järnväg. 

Läs mer på: www.dbcargo.com 

Vid frågor om Rail Services: Patricia.Schaller@deutschebahn.com  

Vid frågor om Full Load Solutions: Jerry.Lindestam@deutschebahn.com

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med DB Cargo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera