Annons

Fler vill lyssna på Di:s poddar

Dagens industris dagliga poddar växer så det knakar samtidigt som de trogna lyssnarna av veckoformaten Analyspodden och Digitalpodden blir allt fler.

 

Fler och fler hittar till Dagens industris morgonnyheter, men målet är att växa mer. Det säger Björn Rundström, chef för tv och podd på Di. 

”Det har varit en fantastisk inledning på året men fler med aptit för marknadsnyheter ska lyssna på Morgonkoll innan vi är nöjda”, säger han.

Morgonkoll produceras av Di TV och finns där poddar finns varje vardagsmorgon klockan 7:30. Förutom det senaste inom ekonomi och politik och en gedigen marknadskoll, bjuds det på rapporter från New York, Silicon Valley och Hongkong där Di:s korrespondenter är stationerade.

Både Morgonkoll och Ekonomistudion, som sänds klockan 14.30, har inlett året med en tillväxt på över 30 procent. 

Ekonomstudion ger lyssnarna en fördjupning av dagens viktigaste nyheter och temainslag, inte sällan i form av debatter och paneler. 

”Det här är vårt pendlarerbjudande till alla som följer Dagens industri via andra kanaler i vanliga fall. Morgonkoll på vägen in och Ekonomistudion på vägen hem, oavsett om det är i tunnelbanan, bussen, på cykeln eller i bilen”, säger Oscar Julander, redaktör för Ekonomistudion.

Samtidigt löper trotjänarna Digitalpodden och Analyspodden på med nya avsnitt varje vecka.

Digitalpodden är en självklarhet för alla som är intresserade av nya affärer med de senaste trenderna och nyheterna inom den digitala ekonomin, startups och riskkapital. 

”Vi har framför allt väldigt roligt när vi spelar in podden och jag tror att det märks i programmen”, säger Ida Hansson Brusewitz, nyhetschef och ansvarig för Di Digital.

Arbetsveckan avslutas med fördel tillsammans med Analyspodden. Här sätter Di:s analytiker marknadsrörelserna i perspektiv och tittar framåt mot nästa vecka.

Makrorådet och den privatekonomiska podden Smarta Pengar har båda nya program ute med råd till såväl Riksbanken som nyblivna pensionärer. Ledarskappodden Förnuft & känsla har säsongspremiär den 7 mars.

”I vår möter vi flera spännande gäster som kommer att berätta om framgångar, motgångar och utmaningarna med att vara en bra ledare”, säger programledaren Caroline Åkerlund.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ISRAnnons

De är i immunterapins framkant

Ola Winqvist, CEO på ISR.
Ola Winqvist, CEO på ISR.

ISR Immune System Regulation Holding är ett läkemedel- och forskningsbolag inom immunterapi. Sedan 2012 arbetar de på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar som hiv, cancer och hepatit B. En nyligen genomförd nyemission visar på ett mycket starkt intresse från investerare. 

Svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, startade via en upptäckt från djurvärlden. ISR såg att kastrerade katter sjuka i fiv – motsvarigheten till hiv – överlevde i markant högre grad till skillnad mot okastrerade katter som drabbats av viruset. 

– Kastreringen av katter leder till att produktionen av könshormoner släcks ner. Hjärnsystemet producerar då substansen GnRH – en liten molekyl med stor betydelse. Den stimulerar frisättningen av könshormoner men aktiverar även viktiga delar av immunsystemet så att infektionen börjar behandlas, säger Ola Winqvist, CEO på ISR.

EXTERN LÄNK: Nyfiken på ISR:s teknologi? Läs mer här

Pågående behandlingsstudier 

Den här insikten lade grunden för ISR, som i dag utvecklar nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater.

– Hormonet GnRH har funnits som läkemedel på marknaden i över 30 år och används bland annat mot prostatacancer. Då exponeras viruset för immunsystemet som kan eliminera den infekterade cellen, säger Ola Winqvist. 

Nu pågår behandlingsstudier på sjukhus i Stockholm och Göteborg kring om hivpatienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen. 

– När coronapandemin mattats av kommer vi även påbörja en studie i Berlin med smittade patienter som är resistenta mot bromsmedicin. Artresistens drabbar upp till 14 procent av hivsmittade. Det är ett stort problem som leder till att patienten riskerar att vidareutveckla aids. Det här ser vi som en marknadsintroduktion där tiden till marknaden bedöms vara väldigt kort, säger Ola Winqvist. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om bolagets arbete med läkemedel för hiv-marknaden

Stark ekonomisk plattform 

ISR senaste förträdesemission, som avslutades 29 maj, tillförde bolaget cirka 71,7 miljoner kronor. Det ger dem en stark ekonomisk plattform för att kunna genomföra kommande studier och visar att investerarna har en god tilltro till bolagets utvecklingsarbete. 

– Vi står på flera ben: hiv, cancer, hepatit B och, mest aktuellt, ett vaccin mot coronaviruset. Vi har med andra ord en utvecklingsportfölj med stor potential och studier som behöver refinansieras. De som valt att gå in i det här ser, precis som oss, en rad möjligheter som snart öppnas upp, säger Lennart Dreyer, COO på ISR, och avslutar: 

– Vi vill tacka både nytillkomna och tidigare aktieägare för förtroendet som vi har fått. Det finns en enorm marknad i både öst och väst som väntar på oss. I Kina lider till exempel 100 miljoner människor av hepatit B och vår artresestentstudie kommer med all sannolikhet bli intressant för den amerikanska marknaden – en spännande pipeline, minst sagt! 

Fakta ISR
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. EXTERN LÄNK: Läs mer här

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?