Annons

Fler sysselsatta i Sverige

Antalet personer i åldrarna 15-74 år som var sysselsatta ökade med 130.000 personer till 5.104.000 stycken under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal föregående år.

Det visar SCB:s arbetskraftsundersökning för föregående kvartal.

Andelen sysselsatta i befolkningen (sysselsättningsgraden) uppgick till 68,9 procent.

Arbetslösheten uppgick till 6,2 procent av arbetskraften (6,7 procent säsongsrensat och utjämnat).

Antalet fast anställda ökade med 93.000 jämfört med tredje kvartalet 2016 och uppgick till 3.786.000 personer.

Antalet arbetade timmar uppgick i genomsnitt till 137,0 miljoner per vecka. Justerat för skillnader i helger och andra ledigheter innebär det en ökning med 1,1 procent jämfört med tredje kvartalet 2016.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?