Annons

Fler svenskar säljer sitt företag till utländska ägare

Efter sommaren drar marknaden för företagsförsäljningar i gång igen. Att hitta en lämplig köpare är oftast en stor utmaning. En trend som lyfts fram är att fler svenska företagare riktar blickarna utomlands för att hitta den som ska ta över.

”Man är inte längre rädd att kliva utanför Sveriges gränser”, säger Christina Hansson, vd för Svenska Bolagstorget.

Katarina Ikonen, företagsmäklare på Svensk Företagsförmedling i Karlstad; Christina Hansson, vd för Svenska Bolagstorget; Ingemar Grape, företagsmäklare på Tactic i Luleå.
Katarina Ikonen, företagsmäklare på Svensk Företagsförmedling i Karlstad; Christina Hansson, vd för Svenska Bolagstorget; Ingemar Grape, företagsmäklare på Tactic i Luleå.Foto:Press

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera