Fler svenskar öppet arbetslösa

I slutet av förra veckan var 192.861 personer inskrivna som öppet arbetslösa hos Arbetsförmedlingen. Det är 3.395 fler än veckan före men 178 färre än samma vecka i fjol.

Samtidigt deltog 173.895 personer i program med aktivitetsstöd, 635 färre än veckan före och 6 711 färre än i fjol.

Under veckan anmäldes 24 356 nya platser till landets arbetsförmedlingar. Det är 1 512 fler jämfört med veckan före och 1 136 fler än i fjol.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?