Annons

Fler statligt anställda än privatanställda jobbar hemifrån

Mer än var tredje statligt anställd har arbetat hemifrån under våren på grund av pandemin. Lägger man till dem som gör det även i vanliga fall är det mer än hälften av de statligt anställda som har jobbat hemifrån under krisen, skriver Dagens Nyheter som hänvisar till en ny rapport från Jobbhälsoindex.

Jobba hemifrån.
Jobba hemifrån.Foto:Stina Stjernkvist/TT

Inom privat sektor är det en fjärdedel som jobbat hemifrån. Lägst andel hemarbetande finns inom kommunerna och regionerna, där bara 15 respektive 12 procent jobbar hemifrån, vilket kan förklaras av att många arbetar inom vård och omsorg.

Läs mer: KRÖNIKA Att älska och hata videokonferenser 

Rapporten, som är baserad på 6.800 enkätsvar, visar också att chefer är mer oroliga för att bli uppsagda än medarbetare. Bland cheferna säger 26 procent att de oroats av att bli uppsagda, medan samma siffra för medarbetarna bara är 18 procent.

De flesta är mer oroade för smitta på jobbet, och kvinnor är betydligt mer oroliga än män. Mest oroliga är kvinnor mellan 41 och 54. Minst oroliga är män under 30 år.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?