1515

Fler skolor stänger på grund av viruset

I Uppsala kommer Celsiusskolan att hålla stängt på måndag sedan en gymnasieelev testats positivt för coronaviruset. I ett meddelande till vårdnadshavare heter det att skolan kommer att städas extra på måndag, och att ambitionen är att kunna öppna på tisdag, rapporterar Upsala Nya Tidning.

En förskola med 19 barn och fem medarbetare i Göteborgsstadsdelen Hisings Backa kommer att hållas stängd i minst två veckor, skriver Göteborgs-Posten. En person som varit i förskolans lokaler har varit smittad av coronaviruset, men det är oklart om det är ett barn eller någon ur personalen. Enligt förskolans ledning har personalen och barnen satts i karantän hemma.

Skolornas agerande går emot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Myndigheten bedömer att avstängning av friska skolbarn och att stänga hela skolor inte är effektiva åtgärder för att minska risken för smittspridning.

”Man ska fortsätta leva som vanligt fram till att man har fått symptom”, har statsepidemiolog Anders Tegnell tidigare sagt till TT.

Redan förra veckan började skolor och förskolor, bland andra Campus Manila i Stockholm där prinsessan Estelle går, att stänga på grund av viruset.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?