Annons

Fler nya coronasmittade i Italien – över 1.000 på ett dygn

I det redan av coronapandemin hårt drabbade Italien rapporterade hälsodepartementet på lördagen om 1 071 nya smittfall under ett dygn. I regionen vid huvudstaden Rom rapporterades om 215 nya smittfall.

Foto:Cecilia Fabiano

Smittalen påminner om förloppet i mars, då pandemin drabbade landet med full kraft, och är bland de högsta sedan de kraftiga restriktionerna i Italien hävdes i maj.

Sammanlagt har 258 136 personer bekräftats vara smittade i Italien, och 35 430 personer har dött av covid-19-relaterade sjukdomsorsaker.

Ökningen tros bero på att många återvänder från sommarsemester.

”61 procent av fallen är kopplade till dem som kommer tillbaka från ledighet”, säger Alesso D'Amato på Roms hälsomyndighet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?