Annons

Fler jobbar längre – extra tusenlappar lockar

Allt färre går i pension vid 65. Dagens 30-åringar förväntas arbeta tills de är 70 år.

Det positiva är fler tusenlappar i pensionskuvertet. Men frågan är hur arbetstagare och arbetsgivare ska hantera ett längre arbetsliv.

Foto:Henrik Montgomery/TT

Medellivslängden ökar och vi förväntas arbeta längre. I år höjdes gränsen för när det är möjligt att börja ta ut allmän pension från 61 till 62 år. Samtidigt justerades gränsen för hur länge man har rätt att ha kvar sin anställning till 68 år, från tidigare 67 år. Pensionsåldern kommer gradvis att höjas och efter 2026 införs ett nytt begrepp, ”riktålder för pension”.

”Riktåldern kommer gradvis att höjas och kopplas till varje generations förväntade medellivslängd”, säger Kristina Kamp, pensionsekonom på Min Pension.

Den tidigare åldern att begära ut allmän pension är då tänkt att vara tre år före den så kallade riktåldern.

Detaljerna om hur riktåldern ska fungera är ännu inte beslutade, men syftet är att förskjuta gränsen för när det ska vara möjligt att exempelvis få garantipension från staten.

”I dag kan man säga att riktåldern är 65 år. Det är då du kan få garantipension och a-kassa och sjukersättning upphör. Det är då du växlar från att anses arbetsför”, säger Kristina Kamp.

Pensionsmyndigheten fick tidigare ett regeringsuppdrag att föreslå hur en livslängdanpassad pensionsålder skulle beräknas. I förslaget som då lades fram beräknades riktåldern för en person som är född 1983 eller senare att bli 70 år eller mer. Det betyder att unga i dag väntas arbeta så mycket som fem år längre än de som är i 60-årsåldern i dag.

”Det är en dramatisk skillnad. Men det finns ett gott syfte i det också. Pensionen sjunker för varje generation. När vi förväntas leva längre så ska pensionen räcka i fler år. Det blir väldigt lite pengar till slut”, säger Kristina Kamp.

Men hur mycket ger några extra år i arbetslivet? Flera tusenlappar, visar beräkningar som Swedbank har gjort. Fler år i arbete innebär att mer pengar hinner sättas av till pensionen, men också att utbetalningarna fördelas på färre antal år.

”Det kommer att få en relativt stor påverkan på pensionen och innebära högre pensioner överlag”, säger Madelén Falkenhäll, ekonom på Swedbank.

För exempelvis en grundskollärare som började arbeta vid 25 års ålder och i dag är 45 år och har en lön på drygt 35.000 kronor, skulle fyra extra år i arbete ge runt 5.500 kronor mer i pensionskuvertet varje månad.

”I stället för en pension på 58 procent av slutlönen blir den 73 procent”, säger Madelén Falkenhäll.

För en undersköterska, som började arbetslivet vid 20 års ålder och i dag är 45 år och har en lön på 29.100 kronor, ökar pensionen med 4.700 kronor före skatt vid arbete till 69 års ålder. Det innebär en pension på 80 procent av slutlönen i stället för 64 procent.

Beräkningarna är gjorda utifrån tidigare antaganden från Pensionsmyndigheten gällande riktåldrar.

Enligt Pensionsmyndighetens typfallsberäkningar ökar den totala pensionen med 6–11 procent för varje ytterligare år i arbete efter 65 års ålder.

I en undersökning som nyligen gjordes av myndigheten tillfrågades 1.000 personer i åldrarna 20 till 65 år vid vilken ålder de tror att de kommer att kunna gå i pension. Då svarade sju av tio ”när de är äldre än 65 år”. Samtidigt visar en undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Swedbank att endast en tredjedel i åldrarna 18 till 65 år planerar att arbeta längre än till 65.

I den undersökningen svarade hälften av dem i åldrarna 55 år och uppåt att det finns fysiska och mentala hinder för att orka arbeta längre än till 65 år.

”Svårigheten är hur vi anpassar arbetslivet till det här. Den frågan har vi lite skjutit på framtiden. Vi har förstått att vi måste arbete längre, för annars har vi ingen pension att leva på, men vi har inte riktigt förstått hur det arbetslivet ska se ut”, säger Kristina Kamp.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EonAnnons

Nya möjligheter med solenergi – de sju bästa tipsen för ditt företag

Intresset ökar bland företagen att minska sitt klimatavtryck och bli mer hållbara – bland annat genom att installera solceller. 

Här är tipsen för hur man på bästa sätt kan utnyttja solenergin. 

Så kan ditt företag göra skillnad på riktigt 

Se över vilka outnyttjade ytor ni har

– Att installera solceller är inte så komplicerat. Tipset är att bara göra det. En bra början är att titta över vilka ytor man har. Om du exempelvis är fastighetsägare: vilka takytor har du som skulle kunna lämpa sig för solceller? Sedan är det bara att dra igång, antingen själv eller i samverkan med andra, säger Anna Heide, affärsutvecklingschef på fastighetsbolaget Trianon. 

Inget eget tak eller egen markyta? Samarbeta med någon som har

– Saknar du ett eget tak men driver ett företag som ändå vill bidra kan du fråga om någon annan har ett tak. Jag tror på helt andra delningslösningar i framtiden, säger Anna Heide.  

Redan nu möjliggör E.ON för denna typ av lösningar genom att koppla ihop företag eller markägare som vill bygga en solcellspark med företag som vill köpa närproducerad förnybar solel. På så sätt får kunden förnybar el från en anläggning som inte hade byggts om inte E.ON kopplat samman producent och elkund. Trianon är först ut att testa det nya upplägget.

Gör det inte så krångligt – ta hjälp

Genom att installera solceller och producera er egen förnybara energi sänker ni energikostnaderna och kan dessutom få avkastning på investeringen. För att en solcellsanläggning ska bli så lönsam som möjligt kan det vara bra att anlita någon som förstår hela verksamhetens energisystem. E.ON har experter som hjälper till på vägen och tar fram ett solsystem som blir en integrerad del av verksamheten.  

Stärk varumärket

Förutom att man får kontroll över företagets energikostnader och kan få mellan sex och elva procent i avkastning på sitt kapital stärker det varumärket att skaffa solceller. Det visar att ni som företag tar ansvar för er klimatpåverkan och tar aktiva kliv mot att förbättra hållbarheten i er verksamhet. 

Få el för ert behov

Beroende på hur mycket el ni förbrukar och storleken på er anläggning går det att få el för hela eller delar av ert behov. Ett bra första steg är att ta reda på hur mycket el fastigheten förbrukar på sommaren, på dagtid och så vidare. 

– Ett shoppingcenter behöver till exempel ha energi på sommaren för luftkonditionering – och då kan solceller passa bra. En tillverkningsindustri behöver kanske mer el dagtid när solen är uppe. Blir det sedan överskott kan man sälja in det på nätet. Allt är beroende på hur mycket el man använder, hur stort taket är och hur mycket solen skiner, säger Johan Hörlin, key account manager på E.ON.

Använd elen till mycket

Användningsområdena för solceller är många. Företag i dag satsar både på solceller för sin energiförsörjning och på laddlösningar för elbilar till sin fordonsflotta. De två går utmärkt att kombinera. Laddboxarna blir då bara ytterligare ett uttag dit solelen går. 

Bli helt eller delvis självförsörjande

Ett realistiskt mål är att bli självförsörjande halva året under dygnets ljusa timmar.

– Oavsett storlek på företag och hustak – solen är en stark och hållbar energikälla att räkna med. Solen räcker till alla och det finns enormt mycket outnyttjad potential. Om man sätter solceller på hela Schweiz, alltså hela ytan, så behövs det bara 15 minuter för att täcka landets hela årsförbrukning. Då förstår man vilken enorm energi som finns i solen, säger Johan Hörlin, key account manager på E.ON.

Läs mer om hållbara energilösningar för företag  

Mer från Eon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eon och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?