Annons

Fler internationella investerare stämmer Danske Bank

Danske Bank har fått in ytterligare 64 stämningar från internationella investerare vilket lett till att ersättningskravet vuxit med 2,5 miljarder danska kronor. Det skriver affärstidningen Børsen.

Sedan i mars har banken en första grupptalan mot sig med krav på ersättning på 3,5 miljarder danska kronor. Investerare är ute efter kompensation för penningtvättskandalen.

Men nu har fler investerare anslutit genom en ny grupptalan som hanteras av amerikanska advokatbyrån Grant & Eisenhofer ihop med advokatbyrån DRRT.

Sammantaget har 232 internationella investerare stämt banken.

Danske Bank har i en kommentar till nyhetsbyrån Ritzau sagt att kraven är en del av den existerande rättstvisten och att man försvarar sig mot dem.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?