ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Fler hoppar av till nya partiet i Göteborg

Det relativt nya partiet Demokraterna samlar allt fler avhoppare från andra partier. På tisdagen gick den tidigare socialdemokraten Jahja Zeqiraj och tidigare miljöpartisten Henrick Munck med i partiet. 

Partiet Demokraterna har vuxit fram under de senaste åren. Den tydligaste profilen är den tidigare moderaten Martin Wannholt som gjort sig känd som motståndare till den omdebatterade Västlänken. 

Efter en framgångsrik personvalkampanj i förra valet stod det klart att han inte skulle skulle nomineras till en kommunalrådspost av det egna partiet. Genom samarbete med partiet Vägvalet lyckades han dock ändå få en plats och uteslöts ur Moderaterna

På tisdagen stod det klart att partiet rekryterat ytterligare två kända namn. Jahja Zeqiraj, ordförande i fastighetsnämnden och i stadsdelsnämnden Västra Hisingen, samt ledamot i kommunfullmäktige, lämnar Socialdemokraterna för Demokraterna.

"Jag gick in i en folkrörelse men lämnar nu ett parti där den lokala ledningen blivit inåtvänd utan visioner och handlingskraft. Det är inte så ett jämlikt Göteborg skapas", skriver Jahja Zeqiraj i en debattartikel i Göteborgs-Posten.

Kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson säger i samma tidning:

"Jag kan inte påstå att avhoppet är förvånande. Våra listor inför valet blir snart offentliga och när Jahja förstod att han att han inte står med så började han se om sitt hus, helt enkelt."

Före detta miljöpartisten Henrik Munck lämnade sitt tidigare parti redan i februari. Nu ansluter även han till Demokraterna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies