1515
Annons

Fler hinder för bolåneuppstickaren

Bolåneuppstickaren Enkla med erbjudande om bunden ränta på 0,95 procent möter på fler hinder och lanseringen ser ut att dra ut på tiden.

Det skriver SvD efter att ha tagit del av Finansinspektionens invändningar.

Enklas ordförande Elisabeth Thand Ringqvist och vd Alexander Widegren.
Enklas ordförande Elisabeth Thand Ringqvist och vd Alexander Widegren.Foto:Claes-Göran Flink och Katja Annola

Enkla har fått stor uppmärksamhet genom att erbjuda sina kunder fast bindningstid på tre år till en ränta på 0,95 procent. Men bolaget har stött på problem med finansieringen.

Tanken var att finansiera den låga räntan med obligationer för mångmiljardbelopp, men hittills har inte en enda obligation sålts, skrev Di i augusti.  

Att Enklas billiga närmast skulle fördubblas efter tre år om inte kunderna själva agerade har nu Finansinspektionen tagit fasta på.

I sin premoria skriver myndigheten att ”ett beslut att lösa lånet ska vara en möjlighet för låntagaren, inte ett tvång”, skriver SvD.

Finansmyndigheten slår samtidigt fast att svenska bolåns löptid är på minst sju år, vilket kan tolks som att bolåneaktörer måste kunna säkerställa att deras erbjudande kan matcha en sådan löptid, skriver tidningen.

Nord Stream 2 tömd på gas

Nord Stream 2 är tömd på gas, skriver danska Energistyrelsen på Twitter. Det rapporterar danska TV2.

Foto:Forsvaret, Danska Försvaret

Prognosen efter att läckorna på de båda gasledningarna upptäcktes i början av veckan var att gasen kunde vara slut på söndagen. Nu uppger företaget Nord Stream för Energistyrelsen att det har uppstått ett stabilt tryck i ledningen, vilket tyder på att all gas har läckt ut.

Det framgår inte hur statusen är för Nord Stream 1.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera