1515

Fler hinder för bolåneuppstickaren

Bolåneuppstickaren Enkla med erbjudande om bunden ränta på 0,95 procent möter på fler hinder och lanseringen ser ut att dra ut på tiden.

Det skriver SvD efter att ha tagit del av Finansinspektionens invändningar.

Enklas ordförande Elisabeth Thand Ringqvist och vd Alexander Widegren.
Enklas ordförande Elisabeth Thand Ringqvist och vd Alexander Widegren.Foto:Claes-Göran Flink och Katja Annola

Enkla har fått stor uppmärksamhet genom att erbjuda sina kunder fast bindningstid på tre år till en ränta på 0,95 procent. Men bolaget har stött på problem med finansieringen.

Tanken var att finansiera den låga räntan med obligationer för mångmiljardbelopp, men hittills har inte en enda obligation sålts, skrev Di i augusti.  

Att Enklas billiga närmast skulle fördubblas efter tre år om inte kunderna själva agerade har nu Finansinspektionen tagit fasta på.

I sin premoria skriver myndigheten att ”ett beslut att lösa lånet ska vara en möjlighet för låntagaren, inte ett tvång”, skriver SvD.

Finansmyndigheten slår samtidigt fast att svenska bolåns löptid är på minst sju år, vilket kan tolks som att bolåneaktörer måste kunna säkerställa att deras erbjudande kan matcha en sådan löptid, skriver tidningen.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?