1515

Fler bostäder hyrs ut i andra hand

Alternativet till att sälja: hyra ut i andra hand.

I takt med att bostadspriserna faller ökar nu antalet andrahandslägenheter, skriver Hem & Hyra.

Hem & Hyra har granskat andrahandsmarknaden genom Blockets siffror. Tio procent fler hyr ut i andra hand nu jämfört med för ett år sedan. 

Det är landets tre största städer som står för ökningen och en möjlig anledning är att många inte fått det pris man velat ha vid en försäljning och därför valt att hyra ut i andra hand, i väntan på att marknaden ska vända.

I Stockholm fanns under perioden september-december 4524 andrahandslägenheter på Blocket. Det är en ökning med sex procent mot samma period 2016, skriver Hem & Hyra.

I Göteborg är ökningen bara drygt en procent men i Malmö har antalet annonser för andrahandslägenheter ökat med 10 procent.

Mäklarsamfundet ser sambandet mellan trög marknad och en högre andel andrahandsuthyrning. 

”Det pekar på att det finns en sådan effekt. I en lite avvaktande marknad kan det finnas konsumenter som kan tänka sig att kliva över till ett hyrt boende, säger Joakim Lusensky, analys- och kommunikationschef vid Mäklarsamfundet.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?