Fler arbetslösa i Storbritannien

Antalet arbetslösa i Storbritannien steg med 8.600 personer i december, enligt säsongsjusterad statistik. Arbetslösheten enligt ILO-standard uppgick till 4,3 procent under tremånadersperioden till och med november.

Analytikerna hade räknat med en arbetslöshet på 4,3 procent.

I december ökade antalet arbetslösa med reviderade 12.200 personer (+5.900). Arbetslösheten under tremånadersperioden till och med september var oreviderade 4,3 procent.

Antalet sysselsatta steg med 102.000 under tremånadersperioden till och med oktober. Väntat var -13.000.

Lönerna steg 2,4 procent under tremånadersperioden till och med november (exklusive bonusutbetalningar), jämfört med samma period ett år tidigare. Analytiker hade räknat med en ökning på 2,3 procent. Under tremånadersperioden fram till oktober ökade lönerna med oreviderade 2,3 procent.

Inklusive bonusutbetalningar uppgick löneökningarna till 2,5 procent, att jämföra med förväntningar om en ökning med 2,5 procent och oreviderade 2,5 procent förra månaden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?