Annons

Fler än femton döda när Air India-plan kraschlandade

Fler än 15 personer har omkommit i en flygkrasch i Kozhikode i den sydindiska delstaten Kerala.

Det statliga flygbolaget Air Indias passagerarplan gled av landningsbanan när det skulle landa under ett kraftigt regnoväder.

Enligt lokala medieuppgifter ska planet – en Boeing 737-800 – efter avåkningen ha fortsatt utför en sluttning och brutits i två delar.

”Dessvärre har 16 personer mist sina liv”, skriver Hardeep Singh Puri, minister för civil luftfart, på Twitter.

Ministern uppger också att räddningsinsatsen avslutades strax innan klockan 21, svensk tid, och att samtliga passagerare har evakuerats från vraket.

Ett stort antal personer uppges vara illa sårade.

Bilder från olycksplatsen visar hur flygplanskroppen brutits i två delar samt hur räddningspersonal dränker vraket med vatten. Enligt ett uttalande från Air India uppstod dock ingen brand efter kraschen.

Planet hade anlänt från Dubai och transporterade indiska medborgare som blivit fast utomlands i anslutning till coronapandemin. Inklusive besättning befann sig 190 personer ombord.

”Sörjer flygkraschen i Kozhikode. Mina tankar är med de som förlorat sina nära och kära”, skriver Indiens premiärminister Narendra Modi på Twitter.

Den senaste allvarliga flygolyckan i Indien ägde rum 2010. Då omkom 158 personer sedan ett Air India-plan kraschat och fattat eld då det skulle landa i Mangalore.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?