Annons

Fler akademiker inskrivna som arbetslösa

Antalet akademiker som skrivit in sig som arbetslösa på Arbetsförmedlingen ökar och är nu det högsta på många år, enligt fackförbundet Akademikernas a-kassa.

I år har förbundets a-kassa, liksom tidigare år, haft flest arbetslösa i juli och sedan har antalet minskat något under hösten.

”Det som skiljer sig mot tidigare år är att minskningen under hösten varit betydligt lägre. I november var 9.880 medlemmar inskrivna som heltidsarbetslösa, vilket är vår högsta notering för november månad på många år”, säger Petter Broman, statistikansvarig på Akademikernas a-kassa, enligt ett pressmeddelande.

De deltidsarbetslösa och de med tillfällig timanställning har de senaste två åren legat runt 2.800 personer.

”Men under hösten har vi sett en ökning även av antalet deltidsarbetslösa, i november var de 2.874”, säger Broman.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?