Fitch: USA:s huspriser väntas vara stabila i år

Kreditvärderingsjätten Fitch bedömer att de amerikanska fastighetspriserna kommer att vara stabila under året. Priserna kommer att närma sig det historiska snittet i förhållande till inkomsterna, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Flera städer i de västra delarna av USA är övervärderade och kommer troligen att ha en lägre tillväxt alternativt korrigeras nedåt, fortsätter Fitch. 

Den kanadensiska tillväxten väntas bromsa in till 5 procent, från 10 procent i fjol. Toronto och Vancouver där priserna har stigit mycket är marknaden mer känslig för en korrigering. 

I USA har priserna inte utvecklat sig jämnt. I de västra delarna har tillväxten varit högre än i exempelvis nordost. Priserna i Kalifornien, Arizona, Nevada och Washington har ökat med mer än 50 procent sedan 2012. I New York, New Jersey och Massachusetts har prisuppgången däremot varit mindre än hälften av den nivån. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?