1515
Annons

Fitch: USA:s huspriser väntas vara stabila i år

Kreditvärderingsjätten Fitch bedömer att de amerikanska fastighetspriserna kommer att vara stabila under året. Priserna kommer att närma sig det historiska snittet i förhållande till inkomsterna, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Flera städer i de västra delarna av USA är övervärderade och kommer troligen att ha en lägre tillväxt alternativt korrigeras nedåt, fortsätter Fitch. 

Den kanadensiska tillväxten väntas bromsa in till 5 procent, från 10 procent i fjol. Toronto och Vancouver där priserna har stigit mycket är marknaden mer känslig för en korrigering. 

I USA har priserna inte utvecklat sig jämnt. I de västra delarna har tillväxten varit högre än i exempelvis nordost. Priserna i Kalifornien, Arizona, Nevada och Washington har ökat med mer än 50 procent sedan 2012. I New York, New Jersey och Massachusetts har prisuppgången däremot varit mindre än hälften av den nivån. 

Lägenhet om 18 år – så mycket måste du spara

Familjer som kan spara barnbidraget under 18 år har i bästa fall fått ihop till kontantinsatsen till en enrummare.

Men i flera större städer räcker inte sparkapitalet till om bostadspriserna stiger med 4,5 procent om året.

Foto:TT

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera