ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Fi:s partiledare avgår

  • Gita Nabavi. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter två år som partiledare för Feministiskt initiativ lämnar nu Gita Nabavi sin post. Under det första året delade hon partiledarskapet med Gudrun Schyman, och under andra året med Farida al-Abani.

”Det har varit fantastisk, men också slitsamt då det ideella arbetet som partiledare tidvis skett parallellt med mitt ordinarie betalda arbete, samtidigt som jag har två barn under tre år. De här åren med mina barn kommer aldrig mer tillbaka, det är dem jag vill prioritera”, säger Nabavi i ett pressmeddelande.

Hon kommer att fortsätta att vara medlem i partiet. Fram till partiets kongress i mars nästa år fortsätter Farida al-Abani som ensam partiledare.

I valet 2018 fick Feministiskt initiativ 0,5 procent av rösterna. Toppnoteringen skedde i valet 2014, då partiet fick 3,1 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer