1515
Annons

First North-bolaget Mantex genomför nyemission

Det First North-listade materialteknikbolaget Mantex har beslutat att genomföra en nyemission av aktier och teckningsoptioner som avser att tillföra bolaget cirka 30 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner för teckning av aktier kommer Mantex att tillföras ytterligare som lägst cirka 30 miljoner kronor och som högst cirka 44 miljoner, skriver bolaget.

Företrädesemissionen omfattar högst 13.885.010 aktier och därutöver emitteras som mest lika många teckningsoptioner.

Företrädesemissionen omfattas till cirka 40 procent av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare, samt cirka 60 procent av externa emissionsgarantier.

En befintlig aktie ger rätt till en teckningsrätt och en teckningsrätt ger rätt till teckning av en aktie i företrädesemissionen till en teckningskurs om 2:15 kronor.

Dessutom, för varje tecknad och tilldelad aktie i företrädesemissionen, kommer tecknaren erhålla en vederlagsfri teckningsoption.

Motivet till emissionen är att bolaget vill genomföra en kommersialisering av produkten Biofuel Analyzer genom att vidareutveckla industrialiseringen och bygga ut säljsupportorganisationen för att befästa närvaron inom marknadssegmentet biobränsle, skriver Mantex.

Jätteprojekt i Skåne stoppas – mitt i elkrisen

Ansökningarna om att få bygga storskalig elproduktion genom nya solparker i södra Sverige ökar i rekordfart, men utbyggnaden har stött på patrull. Mitt i elkrisen har Länsstyrelsen i Skåne stoppat och tagit juridisk strid mot flera stora projekt med hänvisning till att livsmedelsförsörjningen är viktigare än ny elproduktion.

Peter Braun, projektchef European Energy.
Peter Braun, projektchef European Energy.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera