1515

First North-bolaget: Därför handelsstoppades aktien

Finländska Enersize, som är verksamt inom energibesparing, har efter kontakt med bolagets certifierade rådgivare och First North (där aktien handlas) handelsstoppats sedan klockan 14 den 14 september.

 

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Bild:TT

 

Skälet till stoppet är enligt Enersize att First North efterfrågat ett offentliggörande om en av bolagets pågående förhandlingar och status kring denna.

Enersize har pågående förhandlingar med företaget Venergy avseende installation av Enersizes teknik i en kinesisk fabrik, som är verksam inom tillverkning av polyesterfiber. Den aktuella fabrikens tryckluftssystem förbrukar varje år över 100.000 MWh.

Enersize har i samband med de pågående förhandlingarna om fabriken upprättat en insiderförteckning, i enlighet med aktuella bestämmelser i EU:s marknadsmissbruksförordning ("MAR") som bland annat anger förutsättningarna för uppskjutet offentliggörande.

Enersize har ansett att dessa förutsättningar blivit uppfyllda med hänsyn till statusen i den pågående förhandlingen.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?