Annons

First North-bolag köper norskt mediabolag

A City Media, listat på First North, förvärvar mediabolaget Prego Media i Norge. 

Det framgår av ett pressmeddelande.

Prego omsatte i fjol 32 miljoner norska kronor, med 3,5 miljoner norska kronor i ebitda, vilket motsvarar en omsättningsökning på 166 procent jämfört med 2016 och en förbättring i ebitda från nollresultat 2016.

A City Media betalar en fast ersättning om 24,75 miljoner norska kronor, varav kontant 16,75 miljoner fördelat vid olika tidpunkter. Resten betalas med 66.116 aktier, till kurs 121 kronor per aktie. Tilläggsköpeskilling utgår också vid fördefinierade uppnådda mål.

Prego är ett så kallat OOH-mediabolag där OHH står för Out of Home. Bolagets erbjudande består bland annat av analoga billboards, analoga och digitala reklamplatser inom dagligvaruhandel och parkering. 

Pregos produktportfölj är analog till 95 procent och står inför en digitalisering. Ad City Media är till 95 procent digitala. Målet är att tillsammans tredubbla Pregos omsättning till 2021, främst genom befintliga och nya stora avtal samt genom digitalisering. 

Tillträde av bolaget är tänkt att ske så snart som möjligt, men dock senast 31 juli enligt avtal. Förvärvet kommer att finansieras genom apportemission och en kombination av eget kapital och bankfinansiering. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?