Annons

First North-bolag beslutar om företrädesemission

First North-bolaget Intervacc har beslutat om en företrädesemission som tillför högst cirka 61 miljoner kronor. 

Det framgår av ett pressmeddelande den 18 februari.

Tre (3) befintliga aktier berättigar till teckning av fyra (4) nya aktier till teckningskursen 2,85 kronor per aktie.

I samband med den nyemission som genomfördes i mars 2017 inför listningen på First North emitterades vederlagsfria teckningsoptioner. Dessa kommer dock, med stor sannolikhet, inte användas till teckning av nya aktier under mars 2018, varför företrädesemissionen nu genomförs, skriver bolaget.

Intervacc har erhållit tecknings- och garantiåtaganden om cirka 49 miljoner kronor, motsvarande cirka 80 procent av Företrädesemissionen.

Emissionslikviden kommer att användas till att vidareutveckla Intervacc in i en kommersiell fas, med Strangvac som huvudprodukt.

"Fokus kommer riktas mot den kommersiella produktionen av Strangvac. För att inte tappa tempo kräver detta bibehållen och obruten finansiering till de steg som återstår, vilka utgörs av GMP-tillverkning av två storskaliga kommersiella batcher med validering och processkaraktärisering. Dokumentationen av resultaten blir underlag för registreringsansökan. Det är ledningens bedömning att kunna lämna in central EU-ansökan under andra halvåret 2019", heter det.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?